Wij zijn momenteel gesloten

Wij zijn momenteel gesloten

Brommobielen

Bent u op zoek naar een brommobiel? Dan bent u bij Autobedrijf Janssen in Rijsbergen aan het juiste adres.

Autobedrijf Janssen is een dorps garage waar de service voorop staat. Doordat we ons naast auto’s ook hebben gespecialiseerd in brommobielen, kunnen we er met veel plezier voor zorgen dat u mobiel bent én blijft!

Wij zijn officieel dealer van het merk Aixam. We denken graag met u mee en voorzien u van het juiste advies. Daarom bieden we zowel nieuwe als gebruikte brommobielen, hiermee hebben we voor ieder budget een passende oplossing.

Ga hier naar onze brommobielen website

Wat is een brommobiel?

Een brommobiel is een kleine auto die met rijbewijs AM mag worden bestuurd. Vaak wordt een brommobiel in de volksmond 45km auto genoemd. De brommobiel moet zich wel houden aan de verkeersregels van een personenauto, het verschil is de maximum snelheid van 45km per uur. Volgens de wet moet een brommobiel voldoen aan:

– Europese typegoedkeuring
– maximumsnelheid 45 km/uur
– twee zitplaatsen
– maximumgewicht 425 kg
– maximumvermogen 6 kW (8,15 pk)

Verkoop en werkplaats

Uw wens is onze zorg.. Wij leveren nieuwe en gebruikte brommobielen. Kiest u voor groen? Met veel plezier bieden we u ook de 100% elektrische brommobielen aan uit het e-Aixam assortiment. Kom langs in onze showroom om de eindeloze mogelijkheden te bespreken.

Naast de aanschaf is het uiteraard ook van belang de brommobiel goed te onderhouden, er bestaat geen verplichte APK-keuring zoals bij auto’s. Echter adviseren we u wel om minimaal één keer per jaar even bij ons langs te komen zodat we uw brommobiel kunnen nakijken en een onderhoudsbeurtje kunnen uitvoeren. Uiteraard staan onze gespecialiseerde monteurs voor u klaar en werken we met de originele onderdelen van de fabrikant.

Bent u niet in de mogelijkheid om zelf bij ons langs te komen? Of vindt u de afstand wat te ver? Wij bieden u ook een haal- en brengservice, we komen de brommobiel dan bij u thuis ophalen door middel van onze oprijwagen en leveren hem ook weer netjes en in topconditie bij u af.

Rijden in een brommobiel

Om te mogen rijden in een brommobiel / 45 km auto dient u in het bezit te zijn van het AM rijbewijs (te behalen vanaf 16 jaar) of rijbewijs B (of A).

Rijbewijs verlopen

Wanneer uw rijbewijs B (of A) verlopen is, kunt u een nieuw AM Rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Dit geldt als het autorijbewijs is verlopen ná 1 juli 1985. Vanaf die datum hoeft u niet meer opnieuw een examen af te leggen voor het AM rijbewijs.

Rijbewijskeuring

Volgens de Nederlandse wetgeving dienen bestuurders vanaf 75 jaar minimaal elke 5 jaar medische gekeurd te worden. Indien uw rijbewijs na deze keuring niet meer kan worden verlengd  mag u helaas niet meer in een gewone auto rijden, maar wel in een brommobiel. U behoudt namelijk altijd uw AM rijbewijs indien u niet door de keuring voor het rijbewijs B komt.

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Graag nodigen wij u uit om langs te komen in Rijsbergen om kennis te maken. De koffie staat voor u klaar!

Openingstijden

Copyright 2019 – Autobedrijf J. Janssen B.V.

Stuur ons een bericht