Wij zijn momenteel gesloten

Wij zijn momenteel gesloten

Autobedrijf J. Janssen B.V. officieel Erkend Duurzaam

Autobedrijf Janssen B.V. is sinds 2 oktober 2017 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM. Autobedrijf Janssen is trots op dit certificaat. Omdat dit bewijst dat op alle gebieden van de bedrijfsvoering duurzaamheid is doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam nou eigenlijk in de dagelijkse praktijk? Op die vraag heeft Autobedrijf Janssen een helder antwoord. “Wij hebben duurzaam handelen en maatschappelijk verantwoord ondernemen doorgevoerd in de hele bedrijfsvoering. Duurzaam ondernemen is een balans tussen winst, een beter milieu, tevreden klanten, een fijne werkomgeving met gezonde werknemers en het leveren van een bijdrage aan de maatschappij. Een voorbeeld hiervan is  dat wij de klant een goed en eerlijk advies geven over stille en zuinige banden. En de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

De wereld om ons heen

De wereld veranderd. De wereldbevolking groeit naar 7 miljard mensen en blijft groeien. De druk op grondstoffen, voedsel, drinkwater en energie neemt toe. Hierdoor verandert de maatschappij en daardoor ook de markt. Ondernemen zonder aandacht voor maatschappij en milieu is straks geen optie meer. Omdat de maatschappij verwacht dat bedrijven betrokkenheid tonen. Nu is dus hét moment om verantwoordelijkheid te nemen. Bijvoorbeeld in de omgang met energie, werknemers, klanten, afval en buurtbewoners.

Autobedrijf Janssen als werkgever

Als werkgever heeft Autobedrijf Janssen zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers. Bijvoorbeeld door goede arbeidsomstandigheden en een positieve (werk-)sfeer. Daarnaast is er aandacht voor opleiding en ontwikkeling om de medewerkers én Autobedrijf Janssen toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Autobedrijf Janssen ook zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld door de sponsoring van lokale activiteiten en verenigingen.

Verkoop van schone en zuinige occasions

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Autobedrijf Janssen staan dan ook vooral schone en zuinige occasions. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarom is onze verkoper ook gecertificeerd om elektrische auto’s te kunnen verkopen. Daarnaast denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen. Ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Toekomstplan

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van een branche brede duurzaamheidsprogramma van onder andere BOVAG. Het wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar lang geldig. “We hebben een actieplan voor duurzaam ondernemen opgesteld. Door middel van dit plan kunnen we ook in de toekomst blijven ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en hierbij het certificaat Erkend Duurzaam behouden.”

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Graag nodigen wij u uit om langs te komen in Rijsbergen om kennis te maken. De koffie staat voor u klaar!

Openingstijden

Copyright 2019 – Autobedrijf J. Janssen B.V.

Stuur ons een bericht