Problemen bij rijbewijskeuringen CBR

11/03/2019

U heeft het misschien al gehoord of gelezen in de media. Bij het verlengen van het rijbewijs moet een grote groep mensen een gezondheidsverklaring aanleveren om zijn of haar rijbewijs te kunnen verlengen. Maar het CBR heeft een enorme achterstand in het verwerken van deze verklaringen. Zo’n 650 duizend mensen moesten er eentje indienen in 2018 – bijvoorbeeld vanwege ouderdom, ziekte of beroep –, maar in bijna dertigduizend gevallen overschreed het CBR zijn eigen behandelingstermijn van vier maanden.

Ook bij onze klanten zien we dit helaas gebeuren. Zo lang het rijbewijs verlopen is en nog niet verlengd is mag er niet met de auto gereden worden. Wel mag je dan met een brommobiel (45 km auto) rijden, we zijn een aantal maanden geleden gestart met één brommobiel in de verhuur, inmiddels rijden er al 3 rond in de verhuur, met allemaal klanten die wachten op uitsluitsel over het rijbewijs.

Mocht je nou ook problemen hebben met het rijbewijs en vervoer nodig hebben? Informeer vrijblijvend naar de verhuur mogelijkheden van een brommobiel.

Terug naar overzicht