loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Autobedrijf Janssen 50 jaar

1 april 1971 ging Jos Janssen naar de Kamer van Koophandel om Autobedrijf J. Janssen in te schrijven. Hij begon in een garagebox in de Hogestraat in Rijsbergen. Al snel bleek dit te klein en verhuisde hij naar een schuur in de Van Oosterhoutstraat in Rijsbergen, om daar verder te bouwen aan zijn bedrijf. Jos is na enige tijd APK-keuringen gaan uitvoeren en op 1 januari 1979 ook aangesloten bij branchevereniging BOVAG. Op deze locatie in de Van Oosterhoutstraat is later de schuur vernieuwd tot fijne werkplaats en een nieuwe showroom gebouwd, deze werd in 1993 geopend.

Content Image 2
Deze plek midden in het dorp was op den duur niet geschikt om verder te groeien, in 1999 heeft Jos een droom kunnen verwezenlijken en is toen samen met zijn vrouw Corry en kinderen verhuisd naar een woning op de Ettenseweg, waarnaast hij is begonnen met de bouw van een nieuw bedrijfspand. Dit pand is het huidige pand op industrieterrein De Waterman in is geopend in 2000. Deze ruimte was groot en bood mogelijkheden, in die tijd was Autobedrijf Janssen Hyundai dealer.
 
In 2007 is Jos gestopt met het dealerschap van Hyundai en helaas is hij die zomer veel te vroeg overleden. Corry stond er alleen voor en zoon Maikel was toen 18 jaar en vastberaden het bedrijf door te zetten. Corry en Maikel hebben samen de schouders eronder gezet. Peter was sinds 2001 in dienst als monteur, hij kende het bedrijf en was een zeer welkome steun in die tijd. De eerste jaren waren zwaar, het einde van een dealerschap, de kredietcrisis waar we toen midden in zaten en misschien wel de grootste uitdaging voor Maikel om het vertrouwen van de klanten en de mensen het dorp terug te winnen. Er is hard gewerkt en het bedrijf ging na een aantal jaren toch weer de goede kant op.
 
Op 1 januari 2018 is het Maikel gelukt om het bedrijf volledig over te nemen. Samen met zijn vriendin Ilse en een geweldig fijn en betrouwbaar team van harde werkers staat hij elke dag met veel plezier voor u klaar. In 2020 is het pand verbouwd, de werkplaats is volledig vernieuwd, er zijn 4 nieuwe bruggen geplaatst, wat zorgt voor 6 werkplekken met hefbrug. Daarnaast zijn er haspelkabinetten geplaatst zodat alles bij de hand is en er efficiënt gewerkt kan worden. De vloer is opnieuw vloeistofdicht gecoat en alle roldeuren zijn vervangen door nieuwe elektrische varianten. En als laatste is vorig jaar het parkeerterrein buiten uitgebreid.
Vandaag 1 april 2021, 50 jaar later is Autobedrijf Janssen uitgegroeid tot een full-service universeel autobedrijf. Maikel staat samen met zijn team iedere dag klaar om de klant van A tot Z te ontzorgen als het gaat om mobiliteit.
 
Onze moderne werkplaats is voorzien van alle nieuwste technieken en de monteurs zijn goed opgeleid. We zijn klaar voor de toekomst én dus ook voor uw elektrische auto! Daarnaast beschikken we over een professioneel poetsbedrijf waarmee we uw auto of bus laten stralen. In onze showroom vind u een ruim aanbod jonge en betrouwbare occasions mét garantie. Deze diensten vullen we nog aan met een aantal huurbussen en bakwagen. Op deze manier denken we een sterk en stabiel bedrijf te hebben weg gezet, waar u als klant geen nummertje bent, behalve nummer één.
 
In 2021 hebben we de aansluiting gezocht bij CarProf, een formule waarbij we de baas blijven in eigen tent maar toch ondersteund worden waar nodig. Door aan te sluiten bij een grotere partij kunnen we mee met alle veranderingen in de markt. Één van de belangrijkste redenen van deze aansluiting is dan ook dat we op deze manier voor meer verschillende leasemaatschappijen mogen werken en hiermee de zakelijke rijder, maar ook de private lease klanten kunnen blijven bedienen. Want de service die we u graag willen bieden moet beschikbaar zijn voor iedereen.
 
Daarnaast zijn we dit jaar ook ingestapt in het nieuwe concept NexDrive, het aanbod elektrische en hybride auto’s is de afgelopen jaren toegenomen, maar komt nu in een flinke versnelling. Onze monteurs zijn opgeleid en onze werkplaats volledig ingericht om te kunnen werken aan uw hybride of elektrisch voertuig. In mei worden de eerste laadpalen geplaatst op ons parkeerterrein. Met NexDrive hebben wij alles in huis om ook deze groeiende groep voertuigen te kunnen bedienen.
 
Wij zijn klaar voor de toekomst! We zijn dankbaar voor de afgelopen 50 jaar, de reis die we samen met ons team hebben mogen beleven en vooral voor het vertrouwen van u als klant. Op naar de volgende 50 jaar!
Morgen Internet - Zorgeloos website