loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Werkplaats > dsg-automaat-problemen

DSG automaat problemen

De DSG automaat is een mooie uitvinding, het zijn de beste en snelste automaten op dit moment. DSG staat voor Direct-Shift Gearbox. Dit is een automatische versnellingsbak met een dubbele koppeling. De VAG DSG vindt u in verschillende modellen van Audi, Volkswagen, Seat en Skoda. 

Deze mooie techniek zorgt ervoor dat met deze bak erg snel geschakeld kan worden en wordt steeds vaker toegepast in deze auto’s, maar de DSG koppeling brengt helaas ook regelmatig problemen met zich mee. DSG automaat problemen komen voor bij zowel de DSG 7-traps automaat met drogeplaatkoppelingen als de DSG 6-traps natteplaatkoppelingen.

Autobedrijf Janssen in Rijsbergen is de DSG-specialist in de regio Zundert, Breda en Etten-Leur. Wij beschikken over de originele diagnose apparatuur en software (ODIS) van VAG, onze DSG-specialist is hierdoor in staat om snelle en correcte diagnose te stellen. Daarna kunnen we uw versnellingsbak of mechatronica repareren of vervangen, maar bijvoorbeeld ook optimaliseren middels de software.

Voorbeelden van de problemen die kunnen ontstaan zijn: 
– Overmatig trillen bij het aangrijpen van de koppeling of bij het overschakelen
– Onprettige schakelovergangen
– Te vroeg opschakelen
– Bijgeluiden uit de versnellingsbak
– Bak schakelt steeds terug bij accelereren (kickdown), terwijl u in dezelfde versnelling door wilt trekken
– Versnellingsbak schakelt over bij max. rpm.
– Wanneer u gas geeft schiet de bak uit de versnelling
– Versnellingsbak schakelt niet goed bij hoge toeren

Autobedrijf Janssen is de specialist in DSG versnellingsbakken. Wij kunnen de versnellingsbak controleren, reviseren of repareren en zelfs optimaliseren.

Revisie: een duurzaam en goedkoper alternatief

In plaats van bij problemen meteen te vervangen kijken wij altijd voor u naar de mogelijkheid van revisie. Vaak is bijvoorbeeld alleen de mechatronica stuk, dan zou het zonde zijn de hele automaatbak te vervangen. In veel gevallen is het verstandiger om revisie te overwegen. En dat is qua kosten ook nog eens een stuks voordeliger!

Het is natuurlijk niet zo dat u per se moet wachten tot de revisie werkzaamheden voltooid zijn, want in veel gevallen ligt het onderdeel van uw gading als geheel gereviseerd ruilexemplaar gewoon op voorraad. Het gedemonteerde en defecte onderdeel zal daarna ook weer gereviseerd worden. Dat hoeft u dus niet onnodig weg te gooien.

Uiteraard hebben we tijdens de gehele reparatie een gratis leenauto voor u ter beschikking.

article_images_0_15844355521335424064
Article Image 1


Werkplaatsafspraak plannen?

Andere werkplaatsservices van ons

Autobedrijf Janssen heeft een geavanceerde werkplaats welke beschikt over de nieuwste technieken. Onze monteurs kunnen o.a. alle overige werkzaamheden voor u uitvoeren.

Morgen Internet - Zorgeloos website