Wij zijn momenteel gesloten

Wij zijn momenteel gesloten

Banden

De juiste autobanden voor elk seizoen

Autobedrijf Janssen levert banden voor elk seizoen, in verschillende prijsklassen en kwaliteiten.
Wanneer heeft u winterbanden in plaats van zomerbanden nodig? Of is een 4-seizoenenband voor uw auto en gebruik de juiste oplossing? Neem contact met ons op voor advies over de juiste keuze.

Neem contact op voor meer informatie

Bandensoorten

 

Zomerbanden

Het is bij warmer weer (hoger dan 7 graden) het veiligst om op zomerbanden te rijden. Bij warmte, ‘normale’ Nederlandse temperaturen en ook bij regen tijdens deze temperaturen rijdt u het beste op zomerbanden. We adviseren u om in de maanden april t/m september op zomerbanden te rijden.

Winterbanden

Winterbanden hebben een ander profiel (hier zitten lamellen in) en het rubber van de banden is zachter. Hierdoor is bij temperaturen onder de 7 graden de wegligging beter, de remweg korter, maar ook zijn deze banden beter slijtvast bij lagere temperaturen. Winterbanden zijn overigens ook verplicht wanneer u bijvoorbeeld in Duitsland of Oostenrijk de weg op wilt in de winter.

4-seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een prima alternatief voor het wisselen van de zomer- en winterbanden, deze banden zijn geschikt bij zowel warmer als kouder weer, echter gaat de slijtage bij deze banden sneller. Let wel op dat niet alle 4-seizoenenbanden geschikt zijn om op wintersport te gaan. Er zijn een aantal modellen welke het ‘sneeuwvlokje’ op de band hebben staan en dus zijn toegestaan in bijvoorbeeld Duitsland en Oostenrijk, waar winterbanden verplicht zijn.

Runflat banden

Runflat banden hebben een extra sterke zijkant, hierdoor kunt u tot wel 80km doorrijden als u een lekke band rijdt.

Extra load-banden

Caravans, campers of bijvoorbeeld aanhangwagens zijn vaak vrij zwaar. Extra load-banden hebben een hoger draagvermogen waarmee u toch veilig op pad of op vakantie kunt!

Banden diensten

 

Banden- of wielenwissel

Onze ervaren monteurs staan voor u klaar om uw banden te wisselen. Zowel de losse banden als de set compleet met velgen. De banden worden gemonteerd en gebalanceerd. Ook als u geen nieuwe autobanden bij ons koopt, kunt u voor de bandenwissel bij ons terecht.

Bandenopslag

Geen gesjouw met uw banden/wielen? Ze nemen onnodig veel ruimte in beslag in uw garage en het blijft keer op keer een gedoe om de banden mee te brengen. In dat geval kunt u uw banden ook opslaan bij Autobedrijf Janssen. We zorgen ervoor dat de banden veilig opgeslagen worden en uw banden zijn dan tevens ook verzekerd.

Uitlijnen

Wanneer u merkt dat uw auto onstabiel rijgedrag vertoont, uw banden schuin zijn afgesleten, of uw autostuur naar links of rechts stuurt tijdens het rijden, is het belangrijk dat uw auto uitgelijnd wordt. Het heeft niet alleen veel invloed op het rij-comfort maar is bovendien ook nog eens gevaarlijk. Autobedrijf Janssen beschikt over de meest geavanceerde uitlijn apparatuur waarmee wij uw auto op de juiste manier kunnen afstellen.

Na het uitlijnen van uw auto kunt u weer veilig de weg op! U zult merken dat het rij-comfort verbeterd en de auto beter op de weg ligt. Daarnaast zullen ook uw banden minder slijten en verlaagd u het brandstofverbruik.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de juiste banden voor uw auto, of het maken van een afspraak voor de bandenwissel.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Graag nodigen wij u uit om langs te komen in Rijsbergen om kennis te maken. De koffie staat voor u klaar!

Openingstijden

Copyright 2019 – Autobedrijf J. Janssen B.V.

Stuur ons een bericht