loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Feit of Fabel: Alleen bij een merkdealer behoud je het recht op fabrieksgarantie.

Fabel! Gelukkig maar. Want er is niets zo belangrijk als keuzevrijheid, je wilt als consument toch zélf bepalen waar je jouw auto naar toe brengt voor onderhoud en reparaties.

Content Image 2

Europarlementariër Mario Monti vond het “concurrentiebelemmerend” dat voorheen elke merkdealer recht had op zijn eigen rayon. Daarom is in 2002 de “Wet Monti” door het Europees parlement in het leven geroepen om een einde te maken aan deze belemmering. Deze wet schrijft voor dat autofabrikanten verplicht zijn om technische data voor onderhoud en reparatie beschikbaar te stellen aan alle garagebedrijven. En zo dus ook de mogelijkheid om originele apparatuur en software aan te schaffen. De consument behoudt de garantie op de auto zolang deze volgens de richtlijnen van de autofabrikant is onderhouden, ongeacht of dit bij een merkdealer of een merkonafhankelijk autobedrijf is uitgevoerd.

 

Wanneer je dus jouw auto laat onderhouden bij Autobedrijf Janssen blijft de fabrieksgarantie op jouw auto onverminderd geldig. Uiteraard is het hierbij wel belangrijk dat je de auto op tijd binnen brengt, hierbij zijn de onderhoudsintervallen van de fabrikant leidend. Onderhoud en reparatie vindt bij Autobedrijf Janssen altijd plaats volgens de richtlijnen en specificaties van de autofabrikant en worden verricht door onze technisch specialisten.

 

Heeft jouw auto een digitaal service boekje? Ook die kunnen wij voor je invullen. Zo zijn alle onderhoudsbeurten geregistreerd, dat is ook beter voor de waarde van jouw auto. Bijvoorbeeld BMW gaat zo ver dat de uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden ook geprogrammeerd worden in de auto, zo kun je in de boordcomputer zien wanneer hij voor het laatst onderhoud heeft gehad en welke verrichtingen toen zijn uitgevoerd. Het programmeren van het onderhoud in de auto doen we graag voor je, hiervoor gebruiken we originele BMW apparatuur.

 

Dus, jij bepaald zelf waar je jouw auto naar toe brengt. En we willen toch graag even gezegd hebben, dat je bij ons meer dan welkom bent!

Morgen Internet - Zorgeloos website