loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Sterretje in uw autoruit?

Een sterretje in uw autoruit zit in een klein hoekje. Een tik van een steentje op uw voorruit kan al genoeg zijn voor een sterretje. Een sterretje is natuurlijk super vervelend maar gelukkig kan met een sterreparatie verdere schade makkelijk verholpen worden. Het idee dat een sterretje in je voorruit meteen tot grote schade leidt wordt geschetst door o.a. de televisiereclames, maar dit valt allemaal best wel mee. Het kan zo zijn dat door bijvoorbeeld temperatuurwisselingen een klein sterretje verder scheurt tot een barst in uw voorruit. Heeft u een sterretje in uw voorruit? Als deze kleiner is dan de grootte van een euro muntstuk is deze te repareren. Kom gerust langs dan kijken we graag voor u wat de mogelijkheden zijn.

Sterreparatie bij Autobedrijf Janssen in Rijsbergen.

Wat is een sterretje in de voorruit nu precies?

De voorruit van uw auto bestaat uit gelaagd glas, dit zijn 2 lagen glas met een soort folie ertussen geplakt. Dit zorgt ervoor dat de ruit niet breekt in scherven maar veilig in kleine niet scherpe stukjes. Een sterretje zit vrijwel altijd in de buitenste laag glas, daarom is dit sterretje ook makkelijk op te vullen en te herstellen.
 

Hoe wordt een sterretje gerepareerd?

Eerst wordt de ruit rondom de beschadiging goed schoongemaakt. Daarna wordt er onder hoge druk heldere kunsthars in het sterretje aangebracht. Deze vult het sterretje volledig op en daarna wordt door middel van UV-licht deze hars uitgehard. Na het uitharden krijgt de autoruit zijn originele sterkte weer volledig terug. Als laatste wordt met een speciale polish het inslagpunt weer netjes glad afgewerkt. U zult het sterretje altijd een klein beetje blijven zien maar deze zal dus niet meer verder kunnen scheuren. 

Is een sterretje in je ruit een afkeurpunt voor de APK?

Een beschadiging in de voorruit kan een APK afkeurpunt zijn, maar meestal valt dat gelukkig mee. Alleen als het sterretje of de barst al vertakt is of je zicht belemmert zal de auto hierop afgekeurd worden voor de APK. Als je er dus op tijd bij bent om het sterretje te laten repararen zal dit geen enkel probleem zijn voor de APK.

Wat kost een sterreparatie?

Bent u verzekerd voor ruitschade? Dan adviseren we om bij uw verzekeraar na te gaan bij welke partij u terecht kunt voor sterreparaties. Wanneer u niet verzekerd bent kunt u altijd bij ons terecht en kost een sterreparatie €59,95 inclusief BTW. U kunt bij ons onder het genot van een lekker kopje koffie wachten tot uw auto weer klaar is, de reparatie duurt een uurtje. Als u liever meteen doorgaat hebben we uiteraard kosteloos vervangend vervoer voor u beschikbaar.

Morgen Internet - Zorgeloos website