Volvo V60 Plug-in Hybrid

11/06/2019

Wat is een Plug-in Hybrid? Dat is een auto welke voorzien is van een brandstofmotor én een elektromotor, je kunt dus zowel elektrisch rijden als op brandstof.
 
We stellen je voor deze Volvo V60 Plug-in Hybrid.
 
Voor in de V60 Plug-in Hybrid ligt de 2,4-liter vijfcilinder D5-motor die 215 pk levert via een zestraps Geartronic-automaat met 6 versnellingen. Er zit op de achteras ook een 70 pk sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft. Een accupakket met een capaciteit van 11,2 kWh zorgt voor de voeding, wat de theoretische actieradius van 50 kilometer elektrisch rijden mogelijk maakt. De elektrokracht kan echter ook als hulpje fungeren voor de dieselmotor.
 
Waarom nou die Volvo kiezen?
 
– Gemiddeld genomen rijden we woon-werk afstanden tussen de 40 en 100 km (retour) en dan komt u met de elektriciteit een heel eind. Weinig vervuiling en weinig kosten.
 
– Daarnaast gaan we een paar keer per jaar met de auto op vakantie en rijden dan hele afstanden, deze diesel komt dan prima van past, deze dikke diesel is toch een stuk voordeliger dan de meeste benzinemotoren.
 
– Tenslotte rijden we natuurlijk weinig offroad maar op sommige landweggetjes zal de mogelijkheid om 4WD in te schakelen toch van pas komen.
 
– En, heel belangrijk: je betaald maar de halve wegenbelasting, omdat de auto deels elektrisch is. Waar je normaal voor een diesel in deze klasse zo’n €190 per maand kwijt bent zal het nu maar uitkomen op ongeveer €95 per maand.
 
Voordelen genoeg, nu zou je ook het echte comfort van Volvo ook nog eens moeten ervaren. Hij staat bij ons in de showroom dus een proefritje is geen probleem!
Kijk hier alvast voor meer informatie over deze auto: Volvo V60 Plug-in Hybrid
Terug naar overzicht